Jaglanka na mleku owsianym

W jaglance najważniejsze są dwie rzeczy: proporcje i dodatki. Proporcje takie, żeby jaglanka nie była zbyt gęsta, a dodatki takie jakie najbardziej lubimy. Mogą to być dowolne owoce, do tego orzechy, migdały, miód lub syrop klonowy.

Składniki na 2 porcje

  • 2 szklanki mleka owsianego
  • 3/4 szklanki kaszy jaglanej
  • ulubione owoce
  • syrop klonowy

Przygotowanie

  • Mleko gotuję na małym palniku
  • Kaszę płuczę i przelewam wrzątkiem (żeby pozbyć się goryczy)
  • Kaszę wsypuję do mleka i gotuję 10-15 min mieszając cały czas
  • Po ugotowaniu przekładam do miseczki, posypuję ulubionymi owocami i/lub orzechami, całość polewam syropem klonowym

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *